New Server

The latest news and announcements from the staff at GenVibe
Post Reply
mkowdley
Site Admin
Posts: 341
Joined: Thu Apr 12, 2012 11:51 am

New Server

Post by mkowdley »

I've migrated the forum onto a new server; let me know if anything goes weird.
Mike K.
SeattleJeremy
Posts: 1084
Joined: Mon Jun 05, 2006 4:02 pm
Location: Seattle, WA

Re: New Server

Post by SeattleJeremy »

Glad to be back up and running thanks!
06 Vibe Base - Mono Platinum - Manual
Bookworm
Posts: 580
Joined: Fri Nov 05, 2010 11:21 am
Location: Houston, TX

Re: New Server

Post by Bookworm »

Thanks for the efforts!
tpollauf
Posts: 3789
Joined: Wed Jan 20, 2010 11:37 am
Location: Toledo/Oregon, Port Clinton Ohio
Contact:

Re: New Server

Post by tpollauf »

So far so good. Normal speed of uploading & refreshing pages, unlike what some of us experienced the past few months. Thanks for keeping us alive & moving :D
Image
2009 Vibe GT (manual), 2009 G8Gt, 2009 Vibe GT (auto)
2014 Silverado, 2004 Vibe GT, 2003 Vibe GT (project car)

"everything is modifiable"
mkowdley
Site Admin
Posts: 341
Joined: Thu Apr 12, 2012 11:51 am

Re: New Server

Post by mkowdley »

great. i swapped a aws t2 server for a t3a server and replaced apache with nginx. nick pointed out that some redirects are not working correctly, so I'll try and clean those up tonight. i also want to tune nginx a bit so that the PHP processes don't hang around forever, hopefully that'll help free up DB connections in cases where PHPBB behaves badly.
zbyers
Posts: 1715
Joined: Thu Apr 03, 2014 6:12 pm
Location: Sheffield, Pennsylvania

Re: New Server

Post by zbyers »

Thanks Mike!
'74 Thing, '79 El Camino, '83 VW DoKa '91 Vanagon, '03 Base, 04 GT
'06 CRV, '06 AWD, '07 Base, '12 Highlander Limited, '17 Frontier CCLB

Byerscrew Garage, GenVibe Facebook, How-To Index
Everything You Need To Know About the Pontiac Vibe
User avatar
joatmon
Posts: 9608
Joined: Fri Mar 21, 2003 5:19 am
Location: SMC MD

Re: New Server

Post by joatmon »

mkowdley wrote: Mon Sep 09, 2019 10:15 pm I've migrated the forum onto a new server; let me know if anything goes weird.
Mike K.
Reporting a post (clicking on the exclamation point button) yields a "500 Internal Server Error"

I found this by accidentally hitting that button instead of the pencil edit post button, when trying to correct a typo, didn't need to report a post
mkowdley
Site Admin
Posts: 341
Joined: Thu Apr 12, 2012 11:51 am

Re: New Server

Post by mkowdley »

Thank you! I'll investigate
mkowdley
Site Admin
Posts: 341
Joined: Thu Apr 12, 2012 11:51 am

Re: New Server

Post by mkowdley »

Okay, I think I fixed it without breaking anything else - needed an nginx config change.
User avatar
joatmon
Posts: 9608
Joined: Fri Mar 21, 2003 5:19 am
Location: SMC MD

Re: New Server

Post by joatmon »

I noticed today that http://forums.genvibe.com/files/imported/ is either no longer accessible or that the files that used to live there are now gone.

At some point years ago, a software update relocated uploaded files, breaking the links, but the files still existed, prepended with a long hex prefix and the files were available on line in http://forums.genvibe.com/files/imported/ If you knew the original uploaded file name, you could search that directory and find the file. Three months ago I found there a bunch of pictures of the last production Vibe and posted to the relevant thread with updated pic links, now those links are bad, the pics are gone

Was that due to the September server upgrade?

A long shot, but any chance to get those files back?
Post Reply